Založ si blog

Na dovolenku bez cestovky? Čo sa mi osvedčilo najviac

Blíži sa leto a spolu s ním aj klasické dovolenkové obdobie. Ak ste sa ešte nerozhodli kam sa vydáte tento rok, je najvyšší čas sa rozhodnúť. My sme sa tento rok rozhodli nevyužiť služby cestovnej kancelárie, čo nám oplatí aj po prepočítaní všetkých nákladov.

Nižšie popíšem zopár dôležitých odporúčaní, ako sa nám podarilo čo najviac ušetriť. Stretávam sa s názorom, že cestovné kancelárie sú úplne zbytočné. Ja si to však nemyslím, stále poskytujú komfort toho, že získate všetko v jednom balíčku. Ak sa však rozhodnete nájsť si letenky, ubytovanie, výlety, poistenie a všetko ostatné na vlastnú päsť, určite vám odporúčam si prečítať môj článok. Začnem so základnými informáciami a neskôr budem určite písať aj podrobnejšie.

  1. Letenky

Keď hľadáte lacné letenky, oplatí sa pozerať takzvané cenové porovnávače. Dajte si pozor, ak už si otvoríte webovú stránku leteckej spoločnosti a k letenkám sa znovu vrátite napríklad o dva dni, zobrazená cena môže byť nižšia. Môže to byť spôsobené podľa všetkého tým, že na webovej stránke sa zaznamenalo, že ste si už tieto letenky vyhľadali a aerolinky vás chcú donútiť, aby si ich kúpili kvôli stúpajúcej cene.

Nedajte sa však zaskočiť, stačí si otvoriť stránku s letnkami v inkognito móde prehliadača. Ak chcete letieť s niektorou nízkonákladovou spoločnosťou (napríklad Ryanair či Wizz Air), skúste si počkať, či nebude mať akciu. Tieto aerolinky zvyknú pravidelne ponúkať napríklad zľavu 20 % alebo iné akcie, treba teda pozerať sledovať webové stránky a prípadne si aktivovať odoberanie informačných e-mailov, aby ste takúto akciu nezmeškali.

  1. Ubytovanie

Keď hľadáte ubytovanie, skúste si pozrieť kombinácie leteniek a ubytovanie, niekedy môžu vyjsť lacnejšie. Takisto sa oplatí, či nebude bývať u niekoho v apartmáne namiesto bežného hotela. Veľmi populárnou je služba Airbnb. Často vyjde takáto možnosť lacnejšie a plus spoznáte miestneho človeka, ktorý vám vie poradiť. Takéto bývanie sa mi osobne páči viac, keďže z bežných hotelov sme už boli presýtení.

Vždy si však pozrite hodnotenia ubytovania, aby ste si vybrali miesto, kde sa budete cítiť bezpečne a príjemne. Takisto využívajte zľavové kupóny. Napríklad za registráciu nového používateľa alebo odporučenie služby kamarátovi. Dokážete ušetriť peknú sumu a zostane vám sumička na 2-3 drinky na pláži.:)

  1. Stravovanie

Nikto nechce ísť na dovolenku s tým, že bude jesť suchý chlieb. Keď si však vyberiete apartmán zvyčajne bude bez stravy alebo maximálne s raňajkami. Keď sa teda budete stravovať v reštauráciach, určite nechoďte do turistických „lapačov“, ktoré sú drhé a ani si na jedle nepochutíte. Najviac mi osobne vždy chutilo prekvapivo v nenápadných reštauráciách niekde v bočnej uličke skrytých pred davmi turistov. A ako takéto podniky nájsť? Určite si nainštalujte znovu mobilnú aplikáciu, ktorá vám pomôže, napríklad taký TripAdvisor.

 

Výsledkov zákazov? Horory v taxíku plnia internet

06.07.2018

O taxíkoch som na svojom blogu písal už minule a teraz by som sa k tejto téme chcel vrátiť. Máme síce leto a ľudia asi spravodajské témy až tak neriešia, no práve teraz sa rozhoduje o tom, či Slovensko pôjde cestou moderného prístupu a bude hľadať spôsoby ako by sa dali veci urobiť poriadne namiesto toho, aby sme vymýšľali prísne pravidlá, zákazy, obmedzenia [...]

Taxík v Bratislave? Na tieto riziká si dajte pozor

22.05.2018

V poslednej dobe sa veľa diskutovalo o tom či Uber porušuje zákon, prečo ho vlastne zakázali a čo sa stane po jeho stopnutí na Slovensku… Zabúda sa však na to dôležité. Prečo sa Uberu a podobným službám na Slovensku tak darilo alebo ešte aj darí? Ako dôvod vidím často tragický prístup k službám pre zákazníkov, aký tu mnohí taxikári predvádzajú už [...]

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 7054x
Priemerná čítanosť článkov: 2351x

Autor blogu

Kategórie